Szaftos, laktató és nagyon finom a cigánypecsenye. Nem nehéz elkészíteni, ha követed a megfelelő lépéseket. Mutatjuk a receptet.
A recept leírása szerint készítjük el:
A jó cigánypecsenye szaftos, füstös, ínycsiklandó étel.
Készítsd el, tálald gusztusosan a vendégeknek. A legnagyobb titka, hogy nem szabad klopfolni a húst,
a jó pácolás viszont elengedhetetlen. A klopfolás hatására ugyanis szétzúzod a hús rostjait, és kifolyik belőle a szaft.
Előzd meg, nehogy cipőtalp legyen belőle. Mutatjuk a receptet:
Cigánypecsenye
Cigánypecsenye hozzávalók:
páchoz:
- 4 ek olaj
- 8 gerezd fokhagyma
- 1 ek pirospaprika
- só, bors
húshoz:
- 1,2 kg tarja
- 30 dkg füstölt szalonna
körethez:
- 1,5 kg burgonya
- majoránna
- oregánó
- olaj
- só, bors
Így készítsd el:
- Keverd ki a pácot. Öntsd az olajat egy tálba, tedd bele az összetört fokhagyma felét, add hozzá a pirospaprika felét, majd sózd, borsozd és alaposan keverd meg. Tedd bele a tarja szeleteket.
- Hámozd meg a burgonyát, vágd hosszába négy felé, szórd meg sóval, borssal, oregánóval, majoránnával, a pirospaprika másik felével, és locsold meg kevés olajjal. Keverd össze az egészet. 200 C fokos sütőben 40-45 percig süsd a középső rácson. 15 percenként keverd át. Amikor puha emeld 220 C fokra a hőmérsékletet, hogy jól átpiruljon a krumpli.
- Vágd fel a szalonnát félujjnyi vastagra, és metéld be háromnegyed részig. Egy serpenyőben süsd pirosra, ropogósra. Majd vedd ki.
- A szalonna zsírjába tedd bele a hússzeleteket, és süsd meg mindkét oldalukat 4-5 perc alatt. Finom és szaftos lesz a hús.
- A fűszeres krumplikat tedd egy nagy tálra, helyezd rá a húsokat, kend meg a maradék zúzott fokhagymával, és tedd a tetejére a fűszerpaprikába mártott szalonnát. Finom házi savanyúsággal isteni lesz az étel.
Jó étvágyat!