Bosszantó tud lenni, amikor a drága eper pár nap alatt megromlik a hűtőben.
2. Semmi mosás!
Ha későbbre szeretned eltenni, akkor ne mosd meg, így tovább eláll, mintha vizet kapna.
3. Azonnal tedd a hűtőbe
Az epret csak akkor hagyd szobahőmérsékleten, ha biztos vagy benne, hogy pár órán belül el fogjátok fogyasztani. Amit későbbre szánsz, azonnal tedd be a hűtőbe.
4. Ne legyenek egymás hegyén-hátán
Nem mindegy, hogyan teszed a hűtőbe, mivel könnyen sérülnek a szemek. Nem ajánlott ömlesztve tárolni, hiszen a súlyuk miatt egymást megtörik, és a sérült gyümölcs könnyebben romlik. Fogj egy jól záródó műanyag dobozt, béleld ki papírtörlővel, amire egyenként helyezd rá a mosatlan eperszemeket. Ha több rétegben szeretnéd beletenni, akkor minden réteg közé tegyél egy darab papírtörlőt; ez felszívja a nedvességet, és megakadályozza a romlást.
5. Almaecet
Hosszabb ideig eláll az eper, ha kap egy kis almaecetes fürdőt. Fogj egy nagy tálat, keverj össze benne 8 rész vizet 1 rész almaecettel, és tedd bele az epreket. Hagyd ázni 4-5 percig, majd vedd ki a szemeket, és alaposan öblítsd le folyó vízzel. írja Ripost